The company

Een sterk groeiend Benelux modebedrijf met een merk voor elke doelgroep

 

FNG is een sterk groeiende Benelux-modegroep met activiteiten in heel Europa. FNG ontwerpt en verdeelt kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren via eigen conceptstores op toplocaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland. FNG is een beursgenoteerde vennootschap bij de officiële markt van Euronext Amsterdam en heeft meer dan 3000 medewerkers die samen een omzet van ca. 500 miljoen euro realiseren.

> 10

Merken

> 500

Shops

> 1500

Multimerken klanten

Buy-and-build in een consoliderende markt

 

De strategie van FNG is buy-and-build in een consoliderende markt: FNG realiseert meerwaarde door het bouwen en verwerven van retail- en fashion-ketens en door optimalisering van bedrijfsprocessen en creatie van synergiën in de back-office.

Gediversifieerde merkenportfolio

 

De groeicijfers van FNG bewijzen dat mode en kwaliteit hand in hand gaan met succes. De Benelux-modegroep heeft met merken als Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Miss Etam, Expresso, Ginger, Promiss, Baker Bridge, Brantano en Steps een sterk gediversifieerde merkenportfolio uitgebouwd. De merken zijn internationaal te koop in meer dan 500 eigen conceptstores, shop-in-shop corners en meer dan 1500 multi-merkenwinkels.

Kerncijfers

 

De pro forma groepsomzet* van FNG bedraagt over de 12 maanden voorafgaand aan 30 juni 2016, 475 miljoen euro. De brutomarge bedraagt 51,9% en de bedrijfscashflow (EBITDA) komt uit op 30,7 miljoen euro.