Planet

RSL

 

Onze producten moeten voldoen aan de REACH wetgeving. De REACH wetgeving verbiedt schadelijke chemicaliën in producten die worden verkocht in Europa. Alle chemicaliën van toepassing op onze producten zijn opgenomen in de FNG International Restricted Substances List (RSL). Deze lijst wordt altijd bijgewerkt op basis van laatste wetgeving. Al onze leveranciers worden voorzien van de meest recente versie van deze RSL en worden geacht deze regels te volgen in de productie van onze producten. Steekproefsgewijs testen wij risico producten om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen in zitten.

RSL

CORPORATE PRODUCT POLICY

 

Ons MVO-doel is niet alleen de negatieve effecten van onze bedrijfsactiviteiten te vermijden, maar ook een stapje verder te gaan: we willen juist zo veel mogelijk aan positieve sociale en ecologische impacten bijdragen. Hiervoor ontwikkelden we een Materials Policy, waarin onze richtlijnen, eisen en voorkeuren voor ethische inkoop van materialen beschreven staan.

BEDRIJFSVOERING

 

De productie en het verzenden van onze artikelen, het verlichten van onze winkels en kantoren, vraagt een aanzienlijke hoeveelheid energie. Daarnaast wordt hier ook veel water bij gebruikt en veel afval bij geproduceerd. Daarom vinden we het belangrijk om ons focus ook op Energie & Klimaat, Water en Afval te zetten.

Op ons hoofdkantoor en in de winkels hebben wij een aantal milieubesparende maatregelen genomen. Naast het scheiden van afval in karton, glas, textiel en PMD, worden alle kledinghangers en dozen hergebruikt.

Contact

 

Heb je vragen over onze MVO activiteiten, leuke voorstellen of is er iets wat je al altijd graag hebt willen weten over MVO? Gebruik onderstaand contact formulier: