Impact van COVID-19 crisis op FNG

Impact van COVID-19 crisis op FNG

29/03/2020

Persbericht
Gereglementeerde informatie
Voorwetenschap

 

Mechelen, 29 maart 2020, 19h30 – Zoals voor veel ondernemingen, zijn de effecten van het coronavirus ook sterk voelbaar op de bedrijfsactiviteiten van FNG.

In de week van 16 maart 2020 zijn alle fysieke winkels in België en Nederland gesloten, met aanzienlijke omzetverliezen tot gevolg. In België (sluiting sinds 17 maart) zijn de winkels verplicht gesloten wegens de getroffen overheidsmaatregelen. In Nederland geldt dergelijk verbod momenteel nog niet, maar omwille van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en onze klanten, heeft FNG het nodig geacht om ook in Nederland op 19 maart al haar fysieke winkels voor onbepaalde tijd te sluiten. Via onze onlineverkoop kunnen wij onze klanten in de Benelux wel blijven bedienen.

In Scandinavië is FNG met Ellos Group enkel actief in e-commerce. Door een daling in het consumentenvertrouwen in alle geografische markten van FNG, wordt verwacht dat consumenten niet-essentiële aankopen zullen verminderen en/of uitstellen. Hierdoor komt ook de online omzet onder druk te staan.

Dit verklaart ook waarom meerdere wholesale klanten hebben laten weten niet langer of niet in dezelfde hoeveelheid fashion producten te kunnen afnemen.

FNG wordt eveneens geconfronteerd met vertragingen en annulaties in productie en transport, zowel door de sluiting van fabrieken in o.a. China en Turkije, alsook door de sluiting van de grenzen wereldwijd. De gevolgen en globale impact van deze disrupties in de supply-chain zijn momenteel – door de dag op dag wijzigende omstandigheden –  nog niet volledig duidelijk, maar zullen alleszins materieel zijn en langere tijd nodig hebben om te normaliseren.

FNG heeft reeds verschillende maatregelen genomen om de kosten onder controle te houden, onder meer door gebruik te maken van de tijdelijke werkloosheidsregeling, en door onderhandelingen op te starten met leveranciers voor een tegemoetkoming in of uitstel van huur- en andere kosten.

FNG staat in nauw contact met haar stakeholders en werkt aan een strategie om de negatieve economische gevolgen zoveel mogelijk in te dijken, niet alleen tijdens maar evenzeer na deze crisis. FNG rekent hierbij op bijkomende steunmaatregelen van de overheid, alsook op begrip en solidariteit van al haar stakeholders.

In deze onzekere tijden, is het onmogelijk om nu reeds de totale economische impact van het coronavirus op FNG in te schatten. Het is onduidelijk hoe de toekomst zal evolueren en hoelang de overheidsmaatregelen van kracht zullen blijven. FNG verwacht dat de impact van deze crisis minstens de rest van het jaar voelbaar zal zijn. FNG volgt de situatie op de voet op en zal op regelmatige tijdstippen de situatie evalueren.

Bovenal is en blijft de eerste prioriteit de gezondheid en veiligheid van elkeen in deze uitzonderlijke en moeilijk voorspelbare omstandigheden. De daarvoor genomen maatregelen hebben op de werkvloer een grote impact gehad.  Aan al onze medewerkers: “We zijn ontzettend dankbaar voor jullie inzet, jullie betrokkenheid, jullie solidariteit naar elkaar en naar het bedrijf toe.”

Voor meer info:

Dieter Penninckx
CEO

FNG NV
Bautersemstraat 68A
2800 Mechelen
België

KBO: 0697.824.730
Tel: +32 15 29 34 44
dieter.penninckx@fng.eu