FNG schakelt digitale versnelling hoger en transformeert haar Nederlandse organisatie om meer in te zetten op digitale sales en gebruik van data

FNG schakelt digitale versnelling hoger en transformeert haar Nederlandse organisatie om meer in te zetten op digitale sales en gebruik van data

10/10/2019

Mechelen, donderdag 10 oktober 2019, 17:30 CET – FNG NV (FNG, Euronext Brussel en Euronext Amsterdam), (FNG) zet in op verregaande integratie van disciplines en brengt haar Nederlandse organisatie samen op één centraal servicekantoor.

FNG verstevigt haar strategische marktpositie door een hervorming van haar Nederlandse hoofdkantoororganisatie. FNG benoemt Richard Turk als Managing Director voor FNG Nederland, dat de merken Miss Etam, Steps, Promiss, Claudia Sträter en Expresso ontwerpt en verkoopt.

Om de integratie van disciplines over alle Nederlandse FNG merken heen te realiseren worden alle afdelingen opnieuw ingericht en fysiek samengebracht in het kantoor in Diemen. Het ligt in de verwachting dat de nieuwe organisatie begin 2020 volledig operationeel zal zijn. Door deze transformatie en verhuizing worden een 50-tal banen boventallig (ongeveer 4,3% van het totale personeelbestand van FNG Nederland). Tegelijk worden een 10-tal nieuwe vacatures in het digitale domein gecreëerd.

Richard Turk, Managing Director FNG Nederland: “Deze structuurwijziging resulteert in een modern georganiseerde fashion(retail) groep met een kosten efficiënte structuur maar vooral maximale scherpte en klantfocus in de merken en operationele excellentie binnen de functionele disciplines. Tegelijkertijd realiseren wij vanuit de structuur een grote flexibiliteit om de strategische uitdagingen in de complexe markt niet alleen het hoofd te bieden maar juist proactief aan te kunnen gaan. Met andere woorden, op deze manier maken we FNG Nederland Fit for the Future.”

Hiermee creëert FNG dus een toekomstbestendig model met een krachtig professioneel fundament en optimale flexibiliteit om verschillende (groei)strategieën per merk te faciliteren vanuit één centrale regie. FNG kan zo nog beter inspelen op alle marktontwikkelingen, zoals de veranderende rol van het fysieke winkelkanaal, de verdere digitalisering en de daaraan gekoppelde innovatie, de groeiende invloed van de platformeconomie, etc.

Het nieuwe organisatiemodel is gebouwd op twee pijlers:

  • Brandteams

Elk merk krijgt een eigen brandteam. De brandteams zijn continu bezig met het aanscherpen en bewaken van het DNA van het respectievelijke merk. Zij zijn het merk, bewaken het beeld en creëren daarmee de relevantie van het merk naar de klant toe.

  • Functioneel specialistische disciplines

Om maximale synergie te creëren maakt FNG een grote stap voorwaarts in het integreren van functionele commerciële disciplines zoals bijv. de (online)saleskanalen, de marketingcommunicatie en productie, inkoop, en merchandising. Daarnaast investeert de groep aanzienlijk in het verder ontsluiten, analyseren en innovatief toepassen van data als integraal onderdeel van haar bedrijfsprocessen en digitale groeistrategie.

Voor meer informatie, contacteer:

Patrick van der Borden

FNG NV
Bautersemstraat 68A
2800 Mechelen

België
KBO: 0697.824.730
Tel: +31 62707 1571
E-mail: patrick.vanderborden@fng.eu