FNG onderhandelt over strategische overname Henkelman Groep

FNG onderhandelt over strategische overname Henkelman Groep

25/09/2018

Gereglementeerde informatie – Voorwetenschap

 

Mechelen, 25 september 2018 17h45 – FNG NV (FNG, Euronext Brussel en Euronext Amsterdam) (“FNG”) gaat een overnameovereenkomst aan m.b.t. Henkelman Groep (“Henkelman”), een groep actief in de ontwikkeling en productie van schoenen. De geplande overname past in de FNG “way we work” met sterke focus op verticale integratie en marge-generatie. Door deze stap kan FNG versneld haar strategisch belangrijk aankoopplatform voor kleding versterken met jarenlang opgebouwde schoenenkennis, dit met als doel een efficiëntieslag te maken en nu ook voor schoenen de gehele waardeketen tussen producent en consument onder één dak te beheren.

Strategisch puzzelstuk: Verticale integratie nu ook op vlak van schoenen

FNG, dat al jarenlang focust op kleding, nam in 2016 Brantano op in de groep. In eerste instantie werden synergiën gerealiseerd door een nieuw concept in de markt te zetten met focus op schoenen en kleding waardoor de omzet per vierkante meter in de winkels significant verhoogd werd. In een volgende fase wil Brantano nu ook focussen op margeverbetering door een belangrijk deel van de productie zelf te gaan aansturen, zoals dat ook voor kleding gebeurt via het FNG aankoopplatform met vestigingen in Hongkong, India en Turkije.

De focus van het FNG aankoopplatform was tot nu toe voornamelijk gericht op kledingproductie. Om de verticale integratie op een snelle en efficiënte manier ook voor schoenen op hetzelfde niveau te krijgen, ging FNG op zoek naar een “strategisch puzzelstuk” in de aankooporganisatie en vond deze bij de Henkelman groep. Momenteel is FNG door de ondertekening van een overnameovereenkomst in de finale fase om de Henkelman organisatie in Nederland en het Verre Oosten (China) over te nemen. Het doel van partijen is om de komende periode de potentiële synergiën in kaart te brengen en een aantal andere opschortende voorwaarden te vervullen om dan uiterlijk tegen het jaareinde de overname definitief rond te hebben. De Henkelman Groep werd 33 jaar geleden opgericht door Theo Henkelman en heeft zijn hoofdkantoor in Weert in Nederland. De organisatie realiseert een omzet van ca. EUR 45mio per jaar en stelt 55 mensen te werk. Henkelman heeft gedurende vele jaren een brede know-how en sterke reputatie opgebouwd op het vlak van ontwikkeling en productie van schoenen.

Theo Henkelman is zeer verheugd en kijkt er naar uit een strategische partner gevonden te hebben in FNG en met name het management van FNG, dat dezelfde doelstellingen nastreeft dan Henkelman, waardoor de continuïteit van de Henkelman groep gezamenlijk kan worden gewaarborgd. Gezien de leeftijd van Theo Henkelman is dit voor alle partijen een ideale oplossing. Theo Henkelman zal ten minste tot ultimo 2020 volledig aan de groep verbonden blijven.

Voor meer info:

Dieter Penninckx
Bestuurder en CEO

FNG NV
Bautersemstraat 68A
2800 Mechelen

België
KBO: 0697.824.730
Tel: +32 497 52 87 15
dieter.penninckx@fng.eu