FNG benoemt nieuwe CFO

FNG benoemt nieuwe CFO

02/04/2020

Persbericht
Gereglementeerde informatie
Voorwetenschap

Mechelen, 2 april 2020, 8u – FNG NV (FNG, Euronext Brussel en Euronext Amsterdam) (“FNG”) benoemt Nathasja Van Bael als nieuwe CFO. Zij zal Geert Jacobs opvolgen die in december 2019 de rol van CFO ad interim opnam. De Raad van Toezicht en de Directieraad wensen Geert Jacobs te bedanken voor de inspanningen die hij tot nu toe heeft geleverd en kijken uit naar de nieuwe samenwerking met Nathasja Van Bael. 

Nathasja Van Bael (47) is handelsingenieur en was tot voor kort CFO van DPG Media België, een leidende mediagroep in Vlaanderen. Ze bekleedde diverse financiële functies en heeft meer dan 10 jaar ervaring als CFO. In 2008 werd ze CFO van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en in 2015 werd ze CFO van Medialaan, die in 2018 fuseerde met De Persgroep Publishing en de nieuwe naam DPG Media kreeg. Nathasja heeft expertise opgebouwd in verschillende sectoren: media en entertainment, healthcare, high tech en constructie. Bovendien heeft ze ervaring met fusies, overnames en het reorganiseren van ondernemingen, waaronder de overname van Mobile Vikings en de fusie tussen De Persgroep Publishing en Medialaan. Ze werd tweemaal genomineerd als CFO van het jaar (2013 en 2019). 

“Met Nathasja Van Bael halen we bijkomende ervaring en expertise aan boord om ons te helpen bij de versnelling van onze digital first strategie,” verduidelijkt Dieter Penninckx, CEO van FNG. “Die strategie omvat de transformatie van FNG tot een als platform georganiseerde fashion (retail)groep. Voortbouwend op de know-how van de vorig jaar overgenomen Scandinavische e-commerce leider Ellos Group, zal FNG ook in de Benelux meer inzetten op de digitale verkoop van haar collecties en merken via eigen webshops en online marktplaatsen.”

Voor meer info:

Dieter Penninckx
CEO

FNG NV
Bautersemstraat 68A
2800 Mechelen
België

KBO: 0697.824.730
Tel: +32 497 52 87 15
dieter.penninckx@fng.eu