Manu Bracke volgt Dieter Penninckx op als CEO van FNG

Manu Bracke volgt Dieter Penninckx op als CEO van FNG

03/05/2020

Persbericht
Gereglementeerde informatie
Voorwetenschap

Mechelen, 3 mei 2020, 20u30 CET. Manu Bracke wordt de nieuwe CEO van FNG. Samen met Dieter Penninckx en Anja Maes is hij één van de drie oprichters van de Belgische modegroep, gekend van merken zoals Brantano, CKS, Miss Etam, Claudia Sträter, Ellos en Jotex. Al sinds de oprichting van de onderneming vervult Manu Bracke de rol van COO, zodat de continuïteit is verzekerd.

Per 1 mei 2020 is in onderling overleg besloten dat Dieter Penninckx zijn mandaat neerlegt en Manu Bracke de taak van CEO overneemt. Manu Bracke is reeds sinds jaren verantwoordelijk voor de operationele leiding. Met de komst van Nathasja van Bael als CFO begin april is ook de opvolging langs de financiële kant verzekerd.

Manu Bracke: “We hebben de afgelopen 17 jaar met veel inzet gebouwd aan FNG. Wat begon met een eerste overname in 2003, hebben we samen met onze bijna 3000 medewerkers uitgebouwd tot een beursgenoteerd bedrijf met een portfolio van sterke merken en activiteiten in onder andere België, Nederland, en recent ook in Scandinavië met de overname van Ellos Group. Ik wil Dieter dan ook namens iedereen binnen FNG uitdrukkelijk bedanken voor de samenwerking. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om samen met onze management teams en gedreven medewerkers in deze uitdagende tijden mijn schouders te zetten onder de toekomst van FNG.”

Dieter Penninckx: “Ik was liever langer aan boord gebleven, maar een medische context dwingt me deze stap niet verder uit te stellen. Ik wens Manu alle succes: hij is de geknipte man om mijn rol over te nemen. Samen met Anja, CFO Nathasja Van Bael en buying director An Michiels is het corporate bestuur van FNG in heel goede handen.”

Op korte termijn ligt de focus op het managen van de impact van de huidige corona-crisis om de toekomst van het bedrijf te verzekeren.

Voor meer info

Roald Borré ׀ voorzitter

FNG NV
Bautersemstraat 68A
2800 Mechelen
België

KBO: 0697.824.730
Tel: +32 (0)15 293 444
roald.borre@fng.eu