Eerste ‘boutik by brantano’ winkels geopend

Eerste ‘boutik by brantano’ winkels geopend

09/10/2018

Eerste ‘boutik by brantano’ winkels geopend

 

Mechelen, 9 oktober 2018 – In Schelle en Sint-Denijs-Westrem heeft Brantano vandaag de eerste vestigingen geopend van haar nieuwe winkelformule ‘boutik by brantano’. Met deze nieuwe formule wil de retailer de bestemmingswinkel worden voor mode en schoenen.

Met de opening van de eerste twee ‘boutik by brantano’ winkels beantwoordt Brantano de behoefte van haar klanten aan een breder merkenaanbod. Brantano heeft een hoge naamsbekendheid en trekt een breed doelpubliek aan, waarbij de vraag naar ‘meer merken’ steeds luider klinkt. FNG wil Brantano uitbouwen tot een volwaardige modespeler, zowel online als offline, met naast een brede schoenencollectie een compleet aanbod merkenmode voor het hele gezin.

Eerder dit jaar maakte FNG bekend dat het naast de recent vernieuwde winkels van Brantano twee nieuwe winkelconcepten wilde lanceren in het straatbeeld: hoogwaardige modewinkels met het uithangbord ‘boutik by brantano’ en grote mode- en schoenwinkels onder de naam‘Brantano Market’.

Met de opening van de eerste twee ‘boutik by brantano’ winkels zet Brantano nu een belangrijke stap naar een breder merkenaanbod. De formule legt de focus op modemerken van het middensegment tot de bovenkant van de markt, met een hoogwaardig aanbod schoenen ter aanvulling. De komende maanden gaat FNG het nieuwe winkelconcept grondig uittesten, en gereedmaken voor verdere uitrol in 2019. De groep ziet potentieel voor een 30-tal ‘boutik by brantano’ winkels.

Hiermee bouwt Brantano verder op zijn sterktes: de hoge merkbekendheid en de ruime aanwezigheid van het winkelnetwerk. Tegelijk lanceert Brantano ook online het uitgebreide premium merkassortiment van ‘boutik by brantano’ op brantano.be. FNG zet ook bij Brantano doelbewust in op de combinatie tussen fysieke en online winkels en heeft de ambitie om in de lokale markt een nummer één positie uit te bouwen. ‘boutik by Brantano’ moet een ‘one stop shopping destination’ worden voor mode en schoenen in België.

Over Brantano

‘Local hero’ Brantano is sedert 2016 onderdeel van FNG en ziet in het Belgische retail landschap een uitgelezen kans om haar top of mind positie bij een breed publiek verder uit te bouwen. In 2017 realiseerde FNG een succesvolle transformatie van de Brantano winkelketen met een nieuw winkelconcept voor schoenen en kleding. In 2018 gaat Brantano nog een stap verder door te investeren in een digitale metamorfose in combinatie met een inspirerende winkelbeleving.

Door het integreren van Artificial Intelligence en het versterken van de shopping ervaring wil Brantano de Belgische nummer één in online en offline verkoop voor schoenen en kleding worden, en is het klaar om zich te meten met de internationale e-tailers. De keten heeft het voordeel dat het kan voortbouwen op de grote, fysieke winkelaanwezigheid in België, een grondige kennis van de specifieke Belgische smaken en kleuren en de FNG “way we work” met sterke focus op ICT en rationele procesaanpak.

 

Over FNG

FNG beheert een breed portfolio Benelux-modemerken (CKS, Fred & Ginger, Claudia Sträter, Ginger,  Expresso, Miss Etam, Promiss, Steps, Baker Bridge) met een online sales aandeel tot 25% en meer. Verder verdeelt de beursgenoteerde modegroep (Euronext Brussel) haar collectie kleding en schoenen voor dames, kinderen en heren via eigen conceptstores op toplocaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland. FNG heeft meer dan 3000 medewerkers die samen een omzet van ca. EUR 500 mio realiseren.

Voor meer info:

Dieter Penninckx
Bestuurder en CEO

FNG NV
Bautersemstraat 68A
2800 Mechelen

België
KBO: 0697.824.730
Tel: +32 497 52 87 15
dieter.penninckx@fng.eu